Aktuálně

Už 50 000 z vás ví, jak být safe online! 🎉

Online kurz
Buď safe online slaví!
Monika Sekal
Monika Sekal 8. 6. 2021
2 min. čtení
50 000 dětí již prošlo naším online kurzem!

Dneska slavíme! 🎉 Od března minulého roku, kdy jsme kurz spustili, už jsou vás desítky tisíc, kteří jste se spolu s námi naučili, jak se bránit kyberšikaně, poznat podvod nebo jak si poradit s falešnými profily. 

 

Jak vypadaly naše začátky? 

Pamatuješ si, jak jsme jezdili do škol společně s Jirkou Králem? Možná jsme dokonce byli i u tebe ve škole. Rádi na naše návštěvy vzpomínáme. Zájem žáků o vzdělávání v oblasti online bezpečnosti nám také dal jasně najevo, že je načase zajistit tuto možnost možnost všem.

6Z1A5919

A tak jsme v březnu 2020 spustili online kurz! ✨ Spolu s influencery Jirkou Králem, Kel0hapem, Gejmrem, Alkanem nebo Selassiem jsme do přístupné formy zpracovali na první pohled složitá témata, jakými jsou kyberšikana, kybergrooming či podvody na internetu.

⭐⭐⭐ A jak vám kurz jde? ⭐⭐⭐

Máme velkou radost, neboť z celkových tří hvězdiček české děti obvykle získávají kolem 2,75 hvězdy, na Slovensku dokonce 2,84! To ukazuje, že i pro děti jsou témata důležitá, i když vždycky neví odpověď na sto procent, což ale nevadí! Od toho tu jsou opáčka u jednotlivých témat. 😊 

🤔👉 ZAJÍMAVOST: Nejvíc naše kurzisty zajímá téma „Když postuješ na svůj profil”, které tě provede základními bezpečnostními poučkami o tom, co je vhodné sdílet online a co si spíš nechat pro sebe. Paradoxně je to téma, v němž si děti vedou nejhůře. Mezi nejvíce zapeklitá témata se také zařadila ta, co se věnují rozpoznání podvodných nabídek nebo osobním setkáním s přáteli známých jen z online světa. 

Také rádi vidíme, že se dětem náš kurz líbí! Souhrnné skóre hodnocení našich kurzistů si drží průměrnou známku 9,2 na stupnici od 0-10. 🤩 

K tomu se můžeme trochu pochválit i za pár cen, které jsme díky online kurzu dostali, a to za stříbrnou Effie 2020 a první místo v soutěži WEBTOP100.