Online hry

Ukradený účet v online hře? Jak tomu předcházet

online hry zabezpečení účtu Fortnite Tipy hry
Ukradený účet v online hře? Jak tomu předcházet
Julia Szymańska
Julia Szymańska 31. 3. 2020
2 min. čtení
Hackeři každý den útočí na stovky tisíc online účtů. Ty herní jsou jedním z hlavních cílů útočníků, protože se dají snadno prodávat. Jak nenaletět a nenechat si hacknout účet?

Ukážeme ti, jaké jsou typické herní podvody 🎮, které mohou vést k ukradení účtu.

Dej si pozor když:

👉 Ti někdo nabízí achievementy, itemy, skiny nebo další herní prvky za zlomek jejich obvyklé ceny. Většinou tě přesměrují na webovou stránku, která se vydává třeba za Steam, tam se musíš opět přihlásit pomocí svých přihlašovacích údajů, ale místo toho abys výhodně nakoupil, naservíruješ útočníkům své přihlašovací údaje.

👉Se ve hře někdo vydává za Admina nebo Game mastra a kontaktuje tě s nabídkou pomoci (vylepšení, nebo získání nějaké dovednosti zpět). Většinou po tobě bude chtít přihlašovací údaje, aby se mohl dostat na tvůj účet, a ty o něj tak snadno přijdeš.

👉Ti někdo ve hře posílá odkazy, které směřují pryč z herní platformy. Můžeš se dostat na odkaz, který se tváří jako herní účet a chce to po tobě přihlášení. Je to zcela jistě phishing, jehož cílem je vylákat tvoje přihlašovací údaje.

👉Hraješ hru u kamaráda na počítači nebo mobilu. Nezapomeň se pak ze svého účtu na jeho zařízení i odhlásit. I kamarád ti může účet ukrást.

👉Sis dlouho neměnil heslo na herním účtu a e-mailu, nemáš dvoufázové ověření nebo používáš stejné heslo pro vícero her. Když ti ukradnou heslo na jednom účtu, snadno se pak dostanou do dalších účtů. 

 

Mrkni také na další článek o tom, co udělat, když ti ukradnou Fortnite účet, Steam účet, zjisti, jaké je desatero bezpečného online hraní nebo jak bezpečně stahovat hry

 

Zdroj fotky: Igor Karimov // Unsplash