Online hry

Ukradený Roblox - co dělat?

online hry Tipy hry
Ukradený Roblox - co dělat?
Monika Sekal
Monika Sekal 16. 11. 2020
3 min. čtení
Někdo ti ukradl účet na Robloxu? Co teď? Hlavně nepanikař. Pokud jsi zjistil, že ti byl účet ukraden nebo ti něco zmizelo z inventáře, dá se s tím ještě něco dělat.

Jak získat účet zpět? 

1) Zkontroluj si, že je tvůj počítač v pořádku (rozuměj je bez virů 🦠, červů 🐛 a jiných škodlivých souborů) a nemáš stáhnutá žádná škodlivá rozšíření v prohlížeči. K tomu většinou poslouží kontrola antivirem, takže si na ní vyhraď čas. 

Kde najdeš svá rozšíření v prohlížeči?

  1. Na Google Chrome klikneš na tři tečky pod sebou v pravém horním rohu → Další nástroje → Rozšíření. Ukáže se ti, jaká všechna rozšíření v prohlížeči máš a můžeš je i odebrat. 

  2. V prohlížeči Mozilla Firefox klikneš na tři linky pod sebou v pravém horním rohu → Doplňky → Rozšíření. A tam si můžeš zkontrolovat, zda nemáš v prohlížeči nějaké škodlivé rozšíření. 

2) Změň si heslo

Na svém účtu si změň heslo, aby se hacker do tvého účtu už nemohl dostat. Jak silné heslo vypadá a jak jej vytvořit, se můžeš podívat ve videu s Jirkou a Julkou

3) Zapni si dvoufázové ověření 

Pokud jsi zapomněl, jak se to dělá, v našem článku si připomeň, jak dvoufázové ověření na Robloxu zapnout

 

Co když změna hesla nepomohla? 😔

Máš ještě pořád možnost svůj účet zachránit! Kontaktuj zákaznickou podporu. Jak? Roblox nabízí formulář, který stačí vyplnit. Vyplň do něj svůj úplně první e-mail, se kterým sis Roblox účet zakládal, aby Roblox věděl, že opravdu komunikuje s původním majitelem účtu. Jestli jsi e-mailovou adresu vyplněnou neměl, přesto jim zkus napsat, pokusí se s tebou problém vyřešit. 

💡 TIP: Pokud jsi ztratil inventář nebo herní měnu, kontaktuj zákaznickou podporu co nejdříve! Musíš to stihnout do 30 dnů, jinak ti už nijak pomoci nedokážou. Pokud to ale stihneš, pokusí se ti inventář obnovit. 

Napadení herních účtů Robloxu - jak se to stalo?  

Únik dat z Robloxu byl kuriózním případem. Proč? Protože hacker podplatil zaměstnance Robloxu, aby se dostal do zákaznické stránky. Z této stránky měl přístup k více než 100 milionům přihlašovacích údajů hráčů Robloxu. Mohl měnit hesla, bezpečnostní nastavení nebo herní inventář. Hacker se ale rozhodl místo toho z útoku udělat pořádnou show. Se světem sdílel snímky obrazovky nejznámějších hráčů Robloxu. Uvedl, že celý útok provedl jen proto, že chtěl výrobcům hry uštědřit lekci. 

Pravda, mnoho škody nenadělal, ale nebyl by správným hackerem, kdyby se nepokusil na útoku vydělat. Hacker se rozhodl dvěma účtům změnit jejich hesla a prodat zásoby z jejich inventáře. Zdá se ti to málo? Jemu se to taky tak zdálo, a proto požádal společnost o odměnu za to, že nenapáchal víc škody. 🤡 Ta ho ale překvapivě odmítla. 🤭