Sociální sítě

Soukromí na sociálních sítích: Sdílejte jen to, co chcete

Instagram soukromý účet TikTok Rodiče Facebook
Soukromí na sociálních sítích: Sdílejte jen to, co chcete
Helena Jochmanová
Helena Jochmanová 24. 6. 2019
2 min. čtení
Každá sociální síť svým uživatelům umožňuje rozhodovat o tom, jak veřejný jejich profil je. Víte, že na Facebooku můžete sdílet obsah jen s konkrétními přáteli? Umíte zablokovat profily uživatelů, kteří vás obtěžují?

Nastavení soukromého profilu na Facebooku

O tom, kolik lidí bude mít přístup k vašemu profilu, rozhodujete pouze vy. Nejkomplexnější nastavení soukromí nabízí Facebook. Tento videonávod vám do detailu vysvětlí, jak si nastavit soukromí vašeho profilu - mějte naprostý přehled o tom, kam se váš obsah dostane. V tomto videu se dozvíte, jak mít pod kontrolou obsah vaší Timeline - vyhněte se označení na fotkách nebo hloupým komentářům. A když jsme u nevhodných komentářů - není nic jednoduššího, než otravné profily zablokovat. Jak na to se dozvíte v tomto tutoriálu. Chcete se dozvědět ještě víc konkrétních tipů, které o soukromí na Facebooku možná nevíte? Podívejte se na těchto 5 bezpečnostních rad.

Soukromý profil na Instagramu

Instagram je stále oblíbenější sociální sítí, zejména mezi mladistvými. Ať už se jedná o sdílení fotek, videí, Instastories nebo soukromých zpráv, i na této sociální síti je důležité mít pod kontrolou, kdo náš obsah vidí. Doporučujeme, aby váš profil byl soukromý - v tu chvíli váš obsah uvidí jen lidé, kterým přístup sami schválíte. A také Instagram vám umožňuje otravné profily zablokovat - nebojte, dotyční se o tom nedozví. Více o blokování na Instagramu se dozvíte v tomto videu.

TikTok - fenomén dnešní doby lze používat i bezpečně

Tuto, zejména mezi dětmi, populární sociální síť si jistě spojíte s nejedním skandálem. Není třeba panikařit - pokud děti dodržují základní pravidla bezpečného používání. Jedním z nich je například nastavení soukromého profilu místo veřejného, který TikTok nastaví jako výchozí. I zde je snadné profily zablokovat, aby k obsahu neměli žádný přístup. Pokud se chcete o této sociální síti dozvědět více, přečtete si ténto článek.