Rychlé tipy

Příprava do školy: 4 praktické tipy pro úspěšný start nového školního roku

antivirus Aplikace Tipy
4 tipy pro start nového školního roku
Monika Sekal
Monika Sekal 28. 8. 2020
2 min. čtení
Připravili jsme pro tebe tipy na úspěšný start do nového školního roku – ať už proběhne online, nebo ne.

Škola už se blíží – taky tě s touhle větou vítají každé ráno u snídaně? 😁 My to taky nesnášeli. Ale je to tak, takže se pojď připravit, abys na nic nezapomněl! 💪 

1. Nauč se být offline. V dnešní době to není jednoduché, ale pokud to učení vyloženě nevyžaduje, zkus se z internetu odpojit. Nastav mobil na režim letadlo nebo si stáhni aplikaci na soustředění (tu nejlepší najdeš v našem článku pro 5 nejlepších aplikací na učení). Učení ti půjde o dost lépe bez různých pípání, blikání displeje a rychlých odpovědí na zprávy. 

2. Tvůj počítač a telefon potřebují na školní rok také připravit. Jak? Vyčištěním. A to vnějším i vnitřním. 

  1. Vnitřní: Odinstaluj aplikace, které už nepoužíváš. Nech počítač i telefon celý zkontrolovat antivirovým programem (pokud ho nemáš, tak si jej nainstaluj, můžeš zkusit například Avast Free Antivirus, ten je zdarma). Nakonec aktualizuj všechny aplikace a programy, které to vyžadují. 

  2. Vnější: Telefon vypni, vyčisti ho celý hadříkem navlhčeným přípravkem na bázi alkoholu a nezapomeň ani na svůj kryt. S notebookem je to podobné, vezmi si hadřík s tím samým přípravkem (nikdy nestříkej přípravek přímo na obrazovku) a tím jej vydezinfikuj. Na skulinky  kolem klávespoužij čistítko do uší.

obrazek-bez-mezer

 

3. Nezapomeň se na internetu chovat bezpečně, některé chyby nenapraví ani antivirový program. 👉 Pamatuješ si, na co všechno si musíš dávat na internetu pozor? Jestli si nejsi úplně jistý, zkus si náš kurz. 🙂 


4. Dodržuj rutinu. Choď spát brzo, aby ses ráno cítil vyspale a nedívej se hodinu před spánkem do žádného displeje. Proč? To zjistíš v článku Co je modré světlo a proč nemůžeš v noci usnout. Pokus se ráno také vstávat hned na první budík, místo deseti budíků, které tě budí půl hodiny. Aby ses co nejdříve pořádně probudil, trochu si po probuzení zacvič (stačí se i protáhnout 😅). Díky každodenní rutině se ti bude lépe spát, probouzení bude jednodušší i se budeš lépe soustředit.

priprava_do_školy_okraje

 

Zdroj fotky: Unsplash // Element5 Digital