Aktuálně

Buď safe online má stříbro z Effie!

Rodiče ocenění Učitelé
Buď safe online má stříbro z Effie!
Alena Vohanková
Alena Vohanková 2. 12. 2020
2 min. čtení
Stříbrná Effie byla projektu udělena za unikátní online kurz, který učí děti, jak být safe online!

Od vzniku projektu Buď safe online byla hlavním pilířem projektu soutěž o přednášky na školách. Obrovský zájem nás přesvědčil, že je zapotřebí dostat toto téma k širšímu publiku, ne jen k těm, které jsme mohli navštívit ve škole. Rozhodli jsme se proto vytvořit online kurz a navázat na téma kybergroomingu, které otevřel film V síti.

Kvůli situaci s pandemií tráví děti stále více času online. To nám potvrdilo, že jsme se vydali správným směrem, když jsme si položili otázku: Co kdyby opravdu každé dítě vědělo, jak být safe online? Se zábavným kurzem ve formě chatu, který je zdarma a přístupný jedním klikem z telefonu, to možné je. 

Kurz podává na první pohled složitá témata jako kyberšikana nebo podvody na internetu srozumitelně a zábavnou formou, ve spolupráci odborníků z Avastu, Univerzity Palackého a influencerů.

V době pandemie, kdy pro nás není možné jezdit po školách, je online kurz neustále k dispozici nejen dětem, ale i učitelům při distanční výuce. Na začátku října 2020 jsme oslavili milník 30 000 proškolených dětí, což je 10x více než prostřednictvím přednášek se stejným zaměřením za 2 roky. V prosinci 2020 už slavíme další milník - totiž 40 000 proškolených dětí!

image (8)

Nejen náš kurz je letos online. I předávání cen EFFIE letos kvůli situaci s pandemií koronaviru proběhlo jen online formou. Náš projekt vyhrál stříbro v kategorii sociální, ekologický a kulturní marketing.

A co bude dál?

Náš online kurz neustále vylepšujeme a rozšiřujeme o nová témata. V polovině prosince vyjde nové téma, které se bude věnovat soukromí na Instagramu. Který influencer se v něm objeví tentokrát?